М’ятні пряники запропонують Європі уманські пекарі

Друк e-mail

Четвер, 30 червня 2011, 08:30

 Нещодавно на Міжнародному дегустаційному конкурсі “Хліб та кондитерські вироби-2011” ВАТ “Уманьхліб” отримав золоту і бронзову медалі та перспективи міжнародного співробітництва.

 

 

Хоч ще на початку року хлібозавод був у критичному стані через стрибок цін на сировину. Вдалося вижити завдяки енергоекономним технологіям: обладнали печі горілками, що беруть на третину менше газу.


Нині завод виробляє понад сто видів продукції. Особливо гордяться уманські пекарі своєю кондитеркою. Одного разу на День Умані спекли торт завважки центнер — півміста ласувало. Нині мріють пробитися зі своїми солодощами на європейський ринок. Експортувати будуть печиво сортів “Світязьке” та “Забавка”, м’ятні пряники “Сніжок” і “Прохолодний”. Першими спробують оригінальну кондитерку жителі польського міста Гнєзно — побратима Умані по лінії народної дипломатії.

 Ольга ДАНИЛЕНКО

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Новини - Суспільство

Стрічка новин